środa, 17 października 2012

ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM + ŁOSOŚ WĘDZONY

ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM + ŁOSOŚ WĘDZONY

1. Produkty:
  • zupa pomidorowa 400 g (ml) - 4 g białka, 6 g węglowodanów, 40 kcal
  • makaron 300g (120 g surowego) - 14 g białka, 4 g tłuszczów, 88 g węglowodanów, kcal 452
  • łosoś wędzony 50 g - 11 g białk, 4 g tłuszczów, 81 kcal
2. Czas przygotowania:

O tym później.
3. Sposób przyrządzenia

Później wstawię przepis na pomidorową mojej mamy.

  4. Ocena smaku

10/10

5. Walory

Bardzo odżywcza, dużo białka, węglowodanów i witamin.

6. Uwagi

Mogłoby być więcej rybki - około 100 - 120 g.

7. Wartość odżywcza, a dziennie zapotrzebowanie:

bialko: 29 g
węglowodany: 94 g
tłuszcze: 8 g
kcal: 573 kcal

Dzienne zapotrzebowanie aktywnego dorosłego meżczyzny (waga 85 kg):
153 g białka, 85 g tłuszczów, 319 g węglowodanów, 2652 kcal

Dzienne zapotrzebowanie aktywnej dorosłej kobiety (waga 60 kg):
90 g białka, 48 g tłuszczów , 223 g węglowodanów, 1684 kcal

Moje dziennie zapotrzebowanie przy diecie na masę mieśniową (waga 102 kg):
204 g białka, 153 g tłuszczów , 403 g węglowodanów, 3804 kcal



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz