Paszteciki z ciasta francuskiego z serem, szynką i papryką.
1. Produkty:
- ciasto francuskie 190 g - 11 g białka, 45 g tłuszczów, 76 g węglowodanów, kcal 708
- ser żółty 80 g - 20 g białka, 17 g węglowodanów, 230 kcal
- szynka 90 g - 18 g białka , 8 g tłuszczów, 149 kcal
- papryka czerwona
- ketchup
2. Czas przygotowania:
30 minut
3. Sposób przyrządzenia
Ciasto francuskie kupiłem gotowe więc nie będe opisywał sposobu jego przyrządzenia. Ciasto pokroiłem na 3 pasy 10 cm szerokości. Na każdy pas przeznaczyłem 2 plastry sera, 2 plastry szynki i pokrojoną w paski paprykę. Na pas ciasta należy położyć ser, szynkę, paprykę i dodać ketchup, następnie zawinąć w jak najcieńszy rulonik. Rozgrzać piekarnik do 220 stopni, piec około 20 minut. Do uzyskania brązowego koloru ciasta.
3. Sposób przyrządzenia
Ciasto francuskie kupiłem gotowe więc nie będe opisywał sposobu jego przyrządzenia. Ciasto pokroiłem na 3 pasy 10 cm szerokości. Na każdy pas przeznaczyłem 2 plastry sera, 2 plastry szynki i pokrojoną w paski paprykę. Na pas ciasta należy położyć ser, szynkę, paprykę i dodać ketchup, następnie zawinąć w jak najcieńszy rulonik. Rozgrzać piekarnik do 220 stopni, piec około 20 minut. Do uzyskania brązowego koloru ciasta.
4. Ocena smaku
10/10
5. Walory
Dużo białka, węglowodanów.
6. Uwagi
Ciasto jest tłuste i kruche, pozostałe składniki również są tłuste. Zalecałbym zrobić to samo danie, ale z ciastem drożdżowym - jest zdecydowanie mniej tłuste i ma mocniejszą strukturę.
7. Wartość odżywcza, a dziennie zapotrzebowanie:
bialko: 49 g
węglowodany: 93 g
tłuszcze: 70 g
kcal: 1088
Dzienne zapotrzebowanie aktywnego dorosłego meżczyzny (waga 85 kg):
Dzienne zapotrzebowanie aktywnego dorosłego meżczyzny (waga 85 kg):
153 g białka, 85 g tłuszczów, 319 g węglowodanów, 2652 kcal
Dzienne zapotrzebowanie aktywnej dorosłej kobiety (waga 60 kg):
90 g białka, 48 g tłuszczów
, 223 g węglowodanów, 1684 kcal
Moje dziennie zapotrzebowanie przy diecie na masę mieśniową (waga 102 kg):
204 g białka, 153 g tłuszczów
, 403 g węglowodanów, 3804 kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz