poniedziałek, 29 października 2012

Paszteciki z ciasta francuskiego z serem, szynką i papryką.

Paszteciki z ciasta francuskiego z serem, szynką i papryką.



1. Produkty:
  • ciasto francuskie 190 g - 11 g białka, 45 g tłuszczów, 76 g węglowodanów, kcal 708
  • ser żółty 80 g - 20 g białka, 17 g węglowodanów, 230 kcal
  • szynka 90 g - 18 g białka , 8 g tłuszczów, 149 kcal
  • papryka czerwona
  • ketchup
2. Czas przygotowania:
30 minut

3. Sposób przyrządzenia

Ciasto francuskie kupiłem gotowe więc nie będe opisywał sposobu jego przyrządzenia. Ciasto pokroiłem na 3 pasy 10 cm szerokości. Na każdy pas przeznaczyłem 2 plastry sera, 2 plastry szynki i pokrojoną w paski paprykę. Na pas ciasta należy położyć ser, szynkę, paprykę i dodać ketchup, następnie zawinąć w jak najcieńszy rulonik. Rozgrzać piekarnik do 220 stopni, piec około 20 minut. Do uzyskania brązowego koloru ciasta.



4. Ocena smaku

10/10

5. Walory

Dużo białka, węglowodanów.

6. Uwagi

Ciasto jest tłuste i kruche, pozostałe składniki również są tłuste. Zalecałbym zrobić to samo danie, ale z ciastem drożdżowym - jest zdecydowanie mniej tłuste i ma mocniejszą strukturę.

7. Wartość odżywcza, a dziennie zapotrzebowanie:

bialko: 49 g
węglowodany: 93 g
tłuszcze: 70 g
kcal: 1088

Dzienne zapotrzebowanie aktywnego dorosłego meżczyzny (waga 85 kg):
153 g białka, 85 g tłuszczów, 319 g węglowodanów, 2652 kcal

Dzienne zapotrzebowanie aktywnej dorosłej kobiety (waga 60 kg):
90 g białka, 48 g tłuszczów , 223 g węglowodanów, 1684 kcal

Moje dziennie zapotrzebowanie przy diecie na masę mieśniową (waga 102 kg):
204 g białka, 153 g tłuszczów , 403 g węglowodanów, 3804 kcal

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz