piątek, 26 października 2012

Sałatka z selerem i z szynką


Sałatka z selerem i z szynką

1. Produkty:
  • puszka kukurydzy (240g) - 5 g białka, 28 g węglowodanów, kcal 132
  • mały słoik selera "tarkowanego" - 2 g białka, 4 g węglowodanów, kcal 24
  • około 200 g szynki konserwowej - 31 g białka, 35 g tłuszczów, kcal 446 
  • 5 ugotowanych jaj kurzych - 33 g białka, 25 g tłuszczów, kcal 363
  • 5 ogórków konserwowych
  • majonez
  • pietruszka
  • sól
  • pieprz
2. Czas przygotowania:
15 minut


3. Sposób przyrządzenia

Do miski dodajemy kukurydzę, seler, pokrojone w kostkę jajka, pokrojoną w paski szynkę, pokrojone w paski ogórki, dodajemy majonez, sól i pieprz. Mieszamy. Na końcu dodajemy pitetruszkę.


4. Ocena smaku

9/10

5. Walory

Dużo białka oraz witamin.

6. Uwagi

Ten smak trzeba lubić, ewentualnie można dodać mniej selera.

7. Wartość odżywcza, a dziennie zapotrzebowanie:

bialko: 71 g
węglowodany: 32 g
tłuszcze: 60 g
kcal: 965

Dzienne zapotrzebowanie aktywnego dorosłego meżczyzny (waga 85 kg):
153 g białka, 85 g tłuszczów, 319 g węglowodanów, 2652 kcal

Dzienne zapotrzebowanie aktywnej dorosłej kobiety (waga 60 kg):
90 g białka, 48 g tłuszczów , 223 g węglowodanów, 1684 kcal

Moje dziennie zapotrzebowanie przy diecie na masę mieśniową (waga 102 kg):
204 g białka, 153 g tłuszczów , 403 g węglowodanów, 3804 kcal

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz