- puszka kukurydzy (240g) - 5 g białka, 28 g węglowodanów, kcal 132
- mały słoik selera "tarkowanego" - 2 g białka, 4 g węglowodanów, kcal 24
- około 200 g szynki konserwowej - 31 g białka, 35 g tłuszczów, kcal 446
- 5 ugotowanych jaj kurzych - 33 g białka, 25 g tłuszczów, kcal 363
- 5 ogórków konserwowych
- majonez
- pietruszka
- sól
- pieprz
2. Czas przygotowania:
15 minut
3. Sposób przyrządzenia
Do miski dodajemy kukurydzę, seler, pokrojone w kostkę jajka, pokrojoną w paski szynkę, pokrojone w paski ogórki, dodajemy majonez, sól i pieprz. Mieszamy. Na końcu dodajemy pitetruszkę.
3. Sposób przyrządzenia
Do miski dodajemy kukurydzę, seler, pokrojone w kostkę jajka, pokrojoną w paski szynkę, pokrojone w paski ogórki, dodajemy majonez, sól i pieprz. Mieszamy. Na końcu dodajemy pitetruszkę.
4. Ocena smaku
9/10
5. Walory
Dużo białka oraz witamin.
6. Uwagi
Ten smak trzeba lubić, ewentualnie można dodać mniej selera.
7. Wartość odżywcza, a dziennie zapotrzebowanie:
bialko: 71 g
węglowodany: 32 g
tłuszcze: 60 g
kcal: 965
Dzienne zapotrzebowanie aktywnego dorosłego meżczyzny (waga 85 kg):
153 g białka, 85 g tłuszczów, 319 g węglowodanów, 2652 kcal
Dzienne zapotrzebowanie aktywnej dorosłej kobiety (waga 60 kg):
90 g białka, 48 g tłuszczów
, 223 g węglowodanów, 1684 kcal
Moje dziennie zapotrzebowanie przy diecie na masę mieśniową (waga 102 kg):
204 g białka, 153 g tłuszczów
, 403 g węglowodanów, 3804 kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz