Autor: wssk
źródło: http://www.sfd.pl/_Kanapki_owsiane_z_nadzieniem_do_szkoły%2C_pracy_!-t648708.html
PRZEPISY Z INTERNETU: "Kanapki" owsiane z nadzieniem do szkoły, pracy !
Słowa autora przepisu:
Witam!
Zainspirowany użyciem tostera postanowiłem stworzyć coś bardziej węglowodanowego i równie poręcznego
A więc do 1 porcji potrzeba nam :
-100g płatków owsianych
-1-2 jajka(ew. białka, w sumie to tutaj dowolność, zależy kto co chce osiągnąć, można dodać odżywki białkowej)
-trochę mleka
-jakieś nadzienie
No to zaczynamy:
1.Wsypujemy wszystko do pojemnika z blendera( możemy dodać trochę kakao dla smaku) i mielimy na jednolitą masę, mleka wlewamy tyle, żeby otrzymać dobrą konsystencję.
Zainspirowany użyciem tostera postanowiłem stworzyć coś bardziej węglowodanowego i równie poręcznego
A więc do 1 porcji potrzeba nam :
-100g płatków owsianych
-1-2 jajka(ew. białka, w sumie to tutaj dowolność, zależy kto co chce osiągnąć, można dodać odżywki białkowej)
-trochę mleka
-jakieś nadzienie
No to zaczynamy:
1.Wsypujemy wszystko do pojemnika z blendera( możemy dodać trochę kakao dla smaku) i mielimy na jednolitą masę, mleka wlewamy tyle, żeby otrzymać dobrą konsystencję.
2. Zalewamy toster połową naszej masy, do środka dodajemy dżem, twaróg, nutellę
3. Następnie zalewamy toster masą do końca
Wartość odżywcza na porcję (2 kanapki):
węglowodany ~ 74 g (bez nadzienia i kakao)
białko ~ 30g
tłuszcz ~ 19g
W sumie to przepis jak wiele na wykorzystanie owsianych jako"placki", ale te są bardziej poręczne no i nadziane
Koniec słów autora przepisu3. Następnie zalewamy toster masą do końca
Wartość odżywcza na porcję (2 kanapki):
węglowodany ~ 74 g (bez nadzienia i kakao)
białko ~ 30g
tłuszcz ~ 19g
W sumie to przepis jak wiele na wykorzystanie owsianych jako"placki", ale te są bardziej poręczne no i nadziane
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz