poniedziałek, 15 października 2012

Pieczywo z ziarnami i pasztetem sojowym, tuńczyk z ogórkiem konserwowym + banan

Pieczywo z ziarnami i pasztetem sojowym, tuńczyk z ogórkiem konserwowym + banan

1. Produkty:
  • 100g chleba jasnego z ziarnami - 6 g białka, 2 g  tłuszczów, 48 g węglowodanów, 233 kcal
  • pasztet sojowy pomidorowy
  • banan 100 g - 1 g białka, 22 g węglowodanów (cukry proste)
  • 130g tuńczyka w kawałkach - 27 g białka, 2 g tłuszczów, 125 kcal
  • duża łyżka majonezu 20 g - około 14 g tłuszczów, 112 kcal
  • duży ogórek konserwowy
2. Czas przygotowania:

6 minut

3. Sposób przyrządzenia

Chleb posmarować pasztetem, tuńczyka odsączyć, wrzucić do mieseczki, pokroić ogórka w kostkę, dodać do tuńczyka, dodać łyżkę majonezu i dobrze wymieszać.

4. Ocena smaku


8/10

5. Walory


Tuńczyk ma dużo białka dobrej jakości, banan witaminy. Śniadanie pełnowartościowe i odżywcze.

6. Uwagi


Majonez nie ma zbyt wiele dobrych tłuszczów, ale raz na jakiś czas nie zaszkodzi. Zalecałbym chleb razowy - innego dzisiaj nie miałem, pasztet też nie jest najlepszym wyborem, ale powód wyboru ten sam co z chlebem. Po tą są uwagi, abyście bezmyślnie nie powielali moich świadomych błedów. Często jem to, co mam w lodówce;)

7. Wartość odżywcza, a dziennie zapotrzebowanie:


bialko: 34 g

węglowodany: 70 g

tłuszcze: 18 g

kcal: 470 kcal

Dzienne zapotrzebowanie aktywnego dorosłego meżczyzny (waga 85kg):

153 g białka, 85 g tłuszczów, 319 g węglowodanów, 2652 kcal

Dzienne zapotrzebowanie aktywnej dorosłej kobiety (waga 60kg):

90 g białka, 48 g tłuszczów , 223 g węglowodanów, 1684 kcal


Moje dziennie zapotrzebowanie przy diecie na masę mieśniową (waga 102kg):
204 g białka, 153 g tłuszczów , 403 g węglowodanów, 3804 kcal


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz