Ciemne pieczywo z serem, szynkami + warzywa
1. Produkty:
- 130g chleba żytniego pełnoziarnistego - 9 g białka, 2 g tłuszczów, 62 g węglowodanów, 308 kcal
- masło
- pół dużego pomidora
- pół papryki czerownej
- 2 plastry sera żółtego (40g) - 10 g białka, 8g tłuszczów, 115 kcal
- 60 g mięsiwa - szynka konserwowa wieprzowa, polędwica wieprzowa, szynka szwalgwaldzka - 12 g białka, 99 kcal
- 20 mln oliwy z oliwek - 20 g tłuszczów, 176 kcal
3 minuty
Bardzo prosty, jak widać na powyższym zdjęciu wystarczy użyć noża, aby przekroić paprykę, pomidora i posmarować chleb masłem:)
4. Ocena smaku
8/10
5. Walory
Śniadanie bogate w tłuszcze, szybko i wolno przyswajalne białko oraz węglowodany. Oliwa, pomidor i papryka dostarcza wielu witamin i minerałów.
6. Uwagi
Osobom trenującym sport wyczonowo, ćwiczącym na masę mięsniową zalecałbym zwiększenie ilości pieczywa. Węglowodany w przeliczniku 1 g na 1 kg wagi ciałą. W moim przypadku powinno być 100 g węglowodanów.
7. Wartość odżywcza, a dziennie zapotrzebowanie:
bialko: 31 g
węglowodany: 62 g
tłuszcze: 30 g
kcal: 599 kcal
Dzienne zapotrzebowanie aktywnego dorosłego meżczyzny (waga 85kg):
153 g białka, 85 g tłuszczów, 319 g węglowodanów, 2652 kcal
Dzienne zapotrzebowanie aktywnej dorosłej kobiety (waga 60kg):
90 g białka, 48 g tłuszczów , 223 g węglowodanów, 1684 kcal
Moje dziennie zapotrzebowanie przy diecie na masę mieśniową (waga 102kg):
204 g białka, 153 g tłuszczów , 403 g węglowodanów, 3804 kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz