1. Produkty:
- 5 jajek (około 300g) - 33 g białka, 25 g tłuszczów, 2 g węglowodanów, 363 kcal
- sól
- pieprz
2. Czas przygotowania:
5 minut
3. Sposób przyrządzenia
Rozgrzać patelnię, dodać masło i trochę oleju. Kiedy temperatura jest bardzo wysoka, rozbić jajka o krawędź patelni i wylać zawartość skorupki na jej powierzchnię. Kiedy jajko się podsmaży obrócić na drugą stronę. Posolić, popieprzyć.
Rozgrzać patelnię, dodać masło i trochę oleju. Kiedy temperatura jest bardzo wysoka, rozbić jajka o krawędź patelni i wylać zawartość skorupki na jej powierzchnię. Kiedy jajko się podsmaży obrócić na drugą stronę. Posolić, popieprzyć.
4. Ocena smaku
9/10
5. Walory
Mnóstwo pełnowartościowego białka, dobre tłuszcze.
6. Uwagi
brak.
7. Wartość odżywcza, a dziennie zapotrzebowanie:
bialko: 33 g
węglowodany:2 g
tłuszcze: 25 g
kcal: 363 kcal
Dzienne zapotrzebowanie aktywnego dorosłego meżczyzny (waga 85 kg):
153 g białka, 85 g tłuszczów, 319 g węglowodanów, 2652 kcal
Dzienne zapotrzebowanie aktywnej dorosłej kobiety (waga 60 kg):
90 g białka, 48 g tłuszczów
, 223 g węglowodanów, 1684 kcal
Moje dziennie zapotrzebowanie przy diecie na masę mieśniową (waga 102 kg):
204 g białka, 153 g tłuszczów
, 403 g węglowodanów, 3804 kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz