środa, 17 października 2012

JAJKA SADZONE


JAJKA SADZONE

1. Produkty:
  • 5 jajek (około 300g) - 33 g białka, 25 g tłuszczów, 2 g węglowodanów, 363 kcal
  • sól
  • pieprz
2. Czas przygotowania:

5 minut
3. Sposób przyrządzenia

Rozgrzać patelnię, dodać masło i trochę oleju. Kiedy temperatura jest bardzo wysoka, rozbić jajka o krawędź patelni i wylać zawartość skorupki na jej powierzchnię. Kiedy jajko się podsmaży obrócić na drugą stronę. Posolić, popieprzyć.

  4. Ocena smaku

9/10

5. Walory

Mnóstwo pełnowartościowego białka, dobre tłuszcze.

6. Uwagi

brak.

7. Wartość odżywcza, a dziennie zapotrzebowanie:

bialko: 33 g
węglowodany:2 g
tłuszcze: 25 g
kcal: 363 kcal

Dzienne zapotrzebowanie aktywnego dorosłego meżczyzny (waga 85 kg):
153 g białka, 85 g tłuszczów, 319 g węglowodanów, 2652 kcal

Dzienne zapotrzebowanie aktywnej dorosłej kobiety (waga 60 kg):
90 g białka, 48 g tłuszczów , 223 g węglowodanów, 1684 kcal

Moje dziennie zapotrzebowanie przy diecie na masę mieśniową (waga 102 kg):
204 g białka, 153 g tłuszczów , 403 g węglowodanów, 3804 kcal

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz