Pieczywo z ziarnami i pasztetem sojowym, tuńczyk z ogórkiem konserwowym + banan
1. Produkty:
- 100g chleba jasnego z ziarnami - 6 g białka, 2 g tłuszczów, 48 g węglowodanów, 233 kcal
- pasztet sojowy pomidorowy
- banan 100 g - 1 g białka, 22 g węglowodanów (cukry proste)
- 130g tuńczyka w kawałkach - 27 g białka, 2 g tłuszczów, 125 kcal
- duża łyżka majonezu 20 g - około 14 g tłuszczów, 112 kcal
- duży ogórek konserwowy
6 minut
Chleb posmarować pasztetem, tuńczyka odsączyć, wrzucić do mieseczki, pokroić ogórka w kostkę, dodać do tuńczyka, dodać łyżkę majonezu i dobrze wymieszać.
4. Ocena smaku
8/10
5. Walory
Tuńczyk ma dużo białka dobrej jakości, banan witaminy. Śniadanie pełnowartościowe i odżywcze.
6. Uwagi
Majonez nie ma zbyt wiele dobrych tłuszczów, ale raz na jakiś czas nie zaszkodzi. Zalecałbym chleb razowy - innego dzisiaj nie miałem, pasztet też nie jest najlepszym wyborem, ale powód wyboru ten sam co z chlebem. Po tą są uwagi, abyście bezmyślnie nie powielali moich świadomych błedów. Często jem to, co mam w lodówce;)
7. Wartość odżywcza, a dziennie zapotrzebowanie:
bialko: 34 g
węglowodany: 70 g
tłuszcze: 18 g
kcal: 470 kcal
Dzienne zapotrzebowanie aktywnego dorosłego meżczyzny (waga 85kg):
153 g białka, 85 g tłuszczów, 319 g węglowodanów, 2652 kcal
Dzienne zapotrzebowanie aktywnej dorosłej kobiety (waga 60kg):
90 g białka, 48 g tłuszczów , 223 g węglowodanów, 1684 kcal
Moje dziennie zapotrzebowanie przy diecie na masę mieśniową (waga 102kg):
204 g białka, 153 g tłuszczów , 403 g węglowodanów, 3804 kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz