- udo z kurczaka
- seler
- pietruszka
- ogórki kiszone
- por
- marchew
- liść laurowy
- ziele angielskie
- sól
- wegeta
2. Czas przygotowania:
godzina
3. Sposób przyrządzenia
Wywar mięsno-warzywny:
Nalewamy wodę do garnka. Dodajemy jedno udo z kurczaka, ścieramy na tarce plaster selera i pietruszkę, dodaejmy por, marchew, liść laurowy, ziele angielskie, sól i wegetę. Do ugotowanego wywaru dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę. Kiedy ziemniaki będą miękkie należy dodać kilka stratych na tarce zielonych ogórków, zamieszać, chwilę pogotować, dodać śmietanę oraz stratą pietruszkę.
3. Sposób przyrządzenia
Wywar mięsno-warzywny:
Nalewamy wodę do garnka. Dodajemy jedno udo z kurczaka, ścieramy na tarce plaster selera i pietruszkę, dodaejmy por, marchew, liść laurowy, ziele angielskie, sól i wegetę. Do ugotowanego wywaru dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę. Kiedy ziemniaki będą miękkie należy dodać kilka stratych na tarce zielonych ogórków, zamieszać, chwilę pogotować, dodać śmietanę oraz stratą pietruszkę.
4. Ocena smaku
10/10
5. Walory
Mnóstwo witamin.
6. Uwagi
7. Wartość odżywcza, a dziennie zapotrzebowanie:
Porcja 500 ml
bialko: 7 g
węglowodany: 23 g
tłuszcze: 10 g
kcal: 178
Dzienne zapotrzebowanie aktywnego dorosłego meżczyzny (waga 85 kg):
153 g białka, 85 g tłuszczów, 319 g węglowodanów, 2652 kcal
Dzienne zapotrzebowanie aktywnej dorosłej kobiety (waga 60 kg):
90 g białka, 48 g tłuszczów
, 223 g węglowodanów, 1684 kcal
Moje dziennie zapotrzebowanie przy diecie na masę mieśniową (waga 102 kg):
204 g białka, 153 g tłuszczów
, 403 g węglowodanów, 3804 kcal
Mam pytanie, czy zdarza Ci się czasem używać w kuchni miksera? Zastanawiam się właśnie nad zakupem nowego i chciałam się zapytać, który z tych https://duka.com/pl/agd/miksery Twoim zdaniem będzie najlepszym wyborem?
OdpowiedzUsuń