- pierś z kurczaka 180 g - 39 g białka, 2 g tłuszczów, 178 kcal
- ryż naturalny 100 g - 7 g białka , 1 g tłuszczów , 77 g węglowodanów, 344 kcal
- pół papryki czerwonej
- przyprawy - przyprawa do kurczaka, sól, pieprzy cytrynowy, zioła prowansalskie, papryka czerwona słodka
- oliwa z oliwek
- cytryna
2. Czas przygotowania:
30 minut
30 minut
3. Sposób przyrządzenia
Pierś rozbić tłuczkiem, posypać przyprawami, polać oliwą i łyżką rozetrzeć oliwę po całej piersi, pokropić sokiem z cytryny. Ryż gotować 30 minut na małym ogniu - sposobem, który opisywałem w poprzednich wpisach (szukaj dań z ryżem i kaszą). Pierś grilowałem na grillu elektrycznym - po 7 minut na każdej stronie.
Pierś rozbić tłuczkiem, posypać przyprawami, polać oliwą i łyżką rozetrzeć oliwę po całej piersi, pokropić sokiem z cytryny. Ryż gotować 30 minut na małym ogniu - sposobem, który opisywałem w poprzednich wpisach (szukaj dań z ryżem i kaszą). Pierś grilowałem na grillu elektrycznym - po 7 minut na każdej stronie.
4. Ocena smaku
10/10
5. Walory
Świetne biało, węglowodany, wyśmienity smak.
6. Uwagi
7. Wartość odżywcza, a dziennie zapotrzebowanie:
bialko: 46 g
węglowodany: 77 g
tłuszcze: 3 g
kcal: 522 kcal
Dzienne zapotrzebowanie aktywnego dorosłego meżczyzny (waga 85 kg):
153 g białka, 85 g tłuszczów, 319 g węglowodanów, 2652 kcal
Dzienne zapotrzebowanie aktywnej dorosłej kobiety (waga 60 kg):
90 g białka, 48 g tłuszczów
, 223 g węglowodanów, 1684 kcal
Moje dziennie zapotrzebowanie przy diecie na masę mieśniową (waga 102 kg):
204 g białka, 153 g tłuszczów
, 403 g węglowodanów, 3804 kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz